Yeşilyurt Belediyesi’nden Gözene’li Çocuklara Moral Etkinliği

"Çocukların yüzündeki bir tebessüm bile bizi mutlu ediyor"

Yeşilyurt Belediyesi, deprem felaketi sonrasında, çocuklar üzerinde depremin psikolojik travmasının etkilerini azaltmak için çalışmalarına devam ediyor. 

Depremin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için çalışan Yeşilyurt Belediyesi, bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenliyor. Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, tarafından çocuklara çeşitli etkinliklerle psikolojik destek sağlanıyor. Gerçekleştirilen faaliyetler kapsamında çeşitli oyun ve etkinlikler ile çocukların yaşadığı travmanın hafifletilmesi ve deprem psikolojisinden uzaklaştırılmaları amaçlanıyor.

Yeşilyurt Belediyesi, son dönemlerde yaşanan deprem felaketi süreci ve doğal afetlerden çocukların en az seviyede etkilenmesi amacıyla Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, Gözene mahallesinde yaşayan çocuklara yönelik sosyal etkinlikler düzenledi.

Çocuklara ve gençlere yönelik kültürel, sportif ve sosyal etkinliklere büyük önem veren Yeşilyurt Belediyesi, Başkan Çınar’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar yapılan çeşitli etkinliklerle güzel anlar yaşadılar. Renkli ve heyecan dolu anlara sahne olan etkinliklerde katılan çocukların heyecanı ve mutluluğu dikkatlerden kaçmadı.

Yeşilyurt’un geleceğine emanet edilen en büyük eserlerden bir tanesi olan, Beylerderesi Şehir Parkını gezen çocuklar, içerisinde yer alan, Savunma Sanayi ve Savaş Aletleri Açık Hava Müzesi, 1 milyon 350 bin metrekare alanda hizmete sunulan ve içerisindeki Millet Bahçesi, Seyir Terası, Savunma Sanayi ve Savaş Aletleri Açık Hava Müzesi ve Yeni Nesil Spor Sahalarının yanı sıra Sosyal Tesisler, Çocuk Oyun Alanı, Piknik Alanları, Kamelyalar, Yürüyüş ve Bisiklet Yollarıyla cazibesi her geçen gün artan Beylerderesi Şehir Parkını, gezerek doyasıya eğlendiler. Yapılan etkinliklere yoğun ilgi gösteren çocuklara, Yeşilyurt Belediyesi tarafından hediyeler ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Geleceği inşa edecek olan çocukların sosyalleşmeleri ve birlikte zaman geçirmelerine yönelik güzel bir etkinliğin altına imza attıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, son dönemlerde yaşanan büyük depremler ve doğal afetler ve gibi süreçlerde çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin etkilenmemesi için bu tür etkinliklere gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “bölgemiz gerçekten çok zor bir sınavdan geçiyor. Bir yandan halen devam eden deprem felaketi süreci diğer taraftan ülkemizin farklı kentlerinde yaşanan ve yüreğimizi yakan doğal afetler gerçekten ülkece zor bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte özellikle çocuklarımızın en az seviyede etkilenmesi amacıyla bu tarz sosyal ve kültürel etkinlikleri düzenleyerek çocuklarımızın moral ve motivasyonlarını artırmak, geleceğe daha umutla bakmalarını sağlamak adına bu tür faaliyetlere büyük önem veriyoruz. Yeşilyurt’un bütün yaşam alanlarına bu etkinliklerimizi ulaştırıp bütün çocuklarımızın dinamik ve sağlıklı bir hayata sahip olması için çalışıyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklere büyük ilgi gösteren çocuklarımızın mutlu ve huzurlu olduğunu görmek hepimizi çok sevindirmiştir. Amacımız ve gayretimiz şehrimizde yetişen çocuklarımızın kültür ve sosyal etkinliklerle bu felaketin izlerini bir an önce unutmalarını sağlamak. Çocuklarımızın yarınlara umutla bakabilmeleri için durmadan çalışmaya devam edeceğiz çünkü çocukların yüzündeki bir tebessüm bile bizi çok mutlu ediyor.” dedi.